Få mer energi och må bättre

Att ha en god hälsa handlar om att orka med sin vardag och fritid. Genom att ha en hälsosam livsstil skapar du mer energi och mår bättre. Här tar vi upp enkla tips som går att sätta igång med redan idag.

Träna och ät hälsosamt

Rörelse i vardagen och träning kan kännas jobbigt om man inte är van vid att vara fysiskt aktiv. Börja med små steg och välj en aktivitet som du tycker är rolig. Det kan handla om att träna på gym eller att börja med en sport. Padel, löpning eller simning är exempel på populära sporter som passar för motionären.

Kosten spelar stor roll för hur du mår. Det gäller att äta tillräckligt så att du har energi till allt du vill göra. En mix av kolhydrater, fet och protein är bra för hälsan liksom grönsaker i tillräcklig mängd. Undvik extrema lågkaloridieter eller dieter som utesluter viktiga näringsämnen.

Förnya utseendet

Förutom att träna och äta hälsosam kost är ett bra knep att fundera på sitt utseende. En ny frisyr, nya kläder eller en avkopplande ansikstbehandling kan få dig att känna dig pigg och fräsch direkt. Många tycker att de ser tröttare ut ju äldre de blir och väljer då att injicera fillers i ansiktet för att se piggare ut. Hos Akademikliniken kan du boka en konsultation och få reda på vilken typ av behandling som passar bäst för ditt ansikte.

Mental hälsa

Lika viktigt som utseende och fysisk hälsa är den mentala hälsan. Ett lugnt och harmoniskt inre gör att du slappnar av och mår bättre. Om du är avslappnad leder det dessutom till att du sover bättre vilket gör att du kommer att få mer energi under dagtid. Ett bra tips för den som vill öka sin mentala hälsa är att meditera en stund varje dag. Om du tycker att det är svårt att komma igång med meditation är ett bra tips att börja meditera i bara några minuter.

Det finns försåts en mängd andra saker du kan göra för att öka din energi och må bättre än de tips vi har tagit upp här. Att boka en resa eller att gå på teater eller konsert är bra exempel. Även en middag eller fika med en god vän gör susen för humöret.