Gymkort eller annan träningsform?

Alla människor tycker inte om att stå i ett svettigt gym tillsammans med andra människor och ta hjälp av maskiner. Vissa vill sätta fart på kroppen på andra sätt. Det finns mängder av olika träningsformer och sporter att välja mellan, men hur vet man vilken som passar en bäst?

Fördelar med gym

Fördelarna med att gå på gym är många. I ett gym kan man träna upp styrka så väl som kondition och det kan alltså ge både ökad muskelmassa och förlust av onödiga kilon. I ett gym kommer du också att kunna ta hjälp av otaliga maskiner som hjälper dig att nå snabbare resultat och i många fall erbjuds även personlig tränare. En personlig tränare kan hjälpa dig att hitta de övningar som du bör fokusera på utifrån dina förutsättningar och även hjälpa dig att lägga upp en kostplan.

Som tidigare nämnt är gymmet dock inte något som alla föredrar och då kan man välja andra alternativ till träning och motion. Det finns t.ex. olika sporter som man kan komma igång med.

Testa en sport istället

Sport kan vara allt från fotboll, till tennis, simning, ridning, dans eller kampsport. Alla dessa träningsformer är utmärkta för den som vill bli snabbare, uthålligare och starkare i kroppen. Om du, precis som jag, har svårt att veta vilken träningsform som passar dig kan du alltid testa dig fram. I majoriteten av alla fall så brukar klubbar och föreningar erbjuda speciella “öppet-hus” dagar. Under dessa dagar har människor möjlighet att komma och testa på sporten. Detta gäller både vuxna som barn och oftast betalar man bara en mycket liten avgift för dagen – ibland är det helt gratis.

Vad ska jag välja?

Jag står nu alltså i valet och kvalet om jag ska satsa på ett gymkort med en bindningstid på 1 år eller om jag istället ska börja med en sport. När jag var yngre så red jag, väldigt länge, och jag saknar det otroligt mycket. Där och då var dock intresset så stort att jag spenderade varje dag i stallet och jag är inte säker på att jag skulle vara lika motiverad till ridningen under dagar då det är -15 grader ute.

Inte heller gymkort är egentligen någonting som passar mig, men däremot har jag funderat på att testa det här med crossfit. Träningsformen Crossfit är mycket populär och går ut på att man använder sig av olika redskap för att träna upp fysiken, men på ett roligare sätt än att stå med hantlar framför en spegel.