Upprätthåll en bra hårhälsa

Man får inte glömma bort att ta god hand om sitt hår. Detta gäller såväl kvinnor som män. Ett bra hår mår inte bara bra av att tvättas regelbundet – det är också viktigt att använda rätt hårprodukter utan farliga ämnen samt rätt borstar och kammar. Dock är det viktigaste av allt förmodligen att äta rätt kost och kanske till och med ta vitaminer för att stärka hela hårstrået.

[IMAGE=bXHekybI39ep.jpg]

Ät rätt för ett välmående hår

[IMAGE=dS01LOdKp4G6.jpg]

Skönhet kommer inifrån, och det är så sant som det är sagt! Om du äter bra mat med mycket vitaminer och mineraler som stärker håret, kommer du märka att håret både blir tjockare, klyvs mer sällan i topparna och blir glansigare. Om du märker att ditt hår börjar se livlöst ut kan det vara dags med en boost.

Lider du av håravfall?

Många män men även en hel del kvinnor kan lida av håravfall både i ung eller högre ålder. I många fall beror håravfallet på genetiska faktorer men det kan också ha att göra med någon sjukdom eller att du faktiskt äter mycket dåligt. Håravfall kan man dock behandla på klinik, genom exempelvis hårtransplantation eller olika behandlingar för att stimulera hårsäckarna. De flesta tycker det känns pinsamt att ha kala fläckar på hjässan men det finns som sagt hjälp att få.

Använd bra hårprodukter

Idag finns det en uppsjö av utvecklade hårprodukter för alla typer av hår. Var noga med att använda rätt produkt till din hårtyp. Är du osäker kan du rådfråga din frisör nästa gång du går och klipper dig. Ett schampo för torrt hår ska till exempel inte användas på ett överlag fett hår, då blir håret ännu fetare. Du kan numera också hitta fantastiska hårprodukter från varumärken som lägger stor vikt vid att undvika parabener och silikoner. Ofta sliter dessa ämnen mer på håret än gör nytta. Kerastasé är till exempel ett märke som visserligen kostar en slant men som passar de flesta hår. Har du känslig hårbotten ska du dock välja ett skonsammare schampo utan parfymer.

Klipp dig regelbundet

Du som har kort hår och vill trimma det regelbundet brukar gå till frisören ca var 6:e till 8:e vecka men du som vill hålla ett långt hår i schack bör inte vänta alltför länge du heller. Var 10:e vecka rekommenderas du att åtminstone klippa topparna och fräscha till håret eftersom kluvna toppar och slitna hårstrån sprider sig som en sjukdom i övriga håret. Var inte orolig för att håret ska bli för kort. Det växer ca 1 cm i månaden och efter två månader räcker det att ta av någon cm för att snygga till det.

Undvik att bleka håret för ofta. Det ger till slut ett frasigt hår som lätt går av. Använd Olaplex eller liknande behandlingar om du trots allt vill blondera upp dig lite.