Gå upp ett kilo eller två

När jag tittar på vågen är jag relativt nöjd med vad som står, men när jag tittar mig i spegeln så känner jag helt annorlunda. Under en lång period har jag haft svårt att förstå hur man kan se så sjukt vältränad ut när man väger 65 än när man väger 58, men nu har jag fattat galoppen. Fett tar upp så otroligt mycket mer plats än muskler gör. Det betyder att man kan se större och plufsigare ut, även om vågen visar 8 kilo mindre än tidigare.

Målet för den här sommaren är alltså att försöka öka 1-2 kilo, men naturligtvis inte i fett, utan i muskelmassa. För att lyckas med detta vet jag att jag behöver ligga på ett överskott av kalorier under en period och även fokusera mycket på att få i mig protein. I träningstidningar på nätet kan man läsa att man bör få i sig 1.8-2.5 gram protein per kilo och per dag för att kunna öka i muskelmassa på rätt sätt. Självklart gäller det också att man tillsätter träning i form av styrketräning. Det kanske inte är så kul att behöva ligga på ett överskott av kalorier under sommaren, men vem bryr sig.