Snabb viktnedgång = bra viktnedgång?

Under många år så satsade jag alltid på att gå ner så fort som möjligt när det började närma sig sommaren. Jag åt som ett djur under hela året och sen hetsbantade när det var cirka 1 månad kvar innan bikinisäsong. Visst fungerade det och jag gick ner väldigt snabbt i vikt, men jag kan inte säga att jag mådde speciellt bra under perioden.

Snabb viktnedgång behöver alltså inte betyda bra viktnedgång. När man hetsbantar som jag gjorde så gick jag ju upp dessa kilon väldigt snabbt igen. Troligtvis någon gång i slutet av sommaren då jag återigen började strunta i vad jag åt. Detta resulterade i jojobantning, vilket avråds väldigt starkt.

Den här gången kommer jag alltså att testa en annan metod och det är att ändra min livsstil helt. Jag vill inte bara bli slankare och förlora några kilon på mage och lår, utan jag vill även må bra under tiden som jag gör det och faktiskt behålla mina resultat. Av denna anledning struntar jag i dieter den här gången och rör på mig mer. Naturligtvis kommer jag också att välja mycket bättre och mer hälsosamma livsmedel.