Testa tågluffning i Europa

Ett mycket smart sätt att uppleva Europa är genom att resa med tåg. Du köper en interrailbiljett och kan sedan på ett både roligt och utmanande sätt uppleva både stora städer och landsbygd.

Resa i Europa

Europa är verkligen en vacker världsdel som har oerhört mycket att erbjuda: vacker natur, Medelhavet, intressanta historiska städer, små pittoreska byar och god mat. Varje land har sin särskilda charm att upptäcka. Läs resemagasinet Vagabond så kan du hitta många pärlor att besöka.

Att resa med tåg fungerar bra, särskilt om du köper en interrailbiljett. Med tåg tar du dig lätt till både Paris, Barcelona och Rom, men också till charmiga små städer på den franska landsbygden. Det som också är härligt med att resa med tåg är att du åker igenom landskapet. När du reser med flyg går det förvisso väldigt snabbt, men du hinner ju inte se något. Bil är ju oerhört bekvämt, och bussen är billig, men oftast åker du på de stora vägarna. Med tåg åker du längs med slingrande turkosblå vattendrag i Alperna, över stora fält i Frankrike och genom den fantastiska naturen i Östeuropa.

Tågluffa

För en lyckad tågluffning ska du först tänka igenom vilka länder som du vill besöka. När du köper biljett kan du välja mellan olika slags biljetter. Vissa biljetter ger dig möjlighet att åka hur mycket du vill under en viss tid, medan andra biljetter är mer konkretiserad, som till exempel tio resdagar under 15 dagars tid. När du bokar biljett behöver du alltså tänka igenom hur lång tid det tar att ta dig till dina resmål. Det går ju mycket snabbare att resa till Frankrike än till Grekland. Tänk också på att en lyckad resa har inplanerad tid för eftertanke och vila. Istället för att du försöker maxa resan för att se allt, så är det smartare att välja ut några resor mål och sedan ta dig tid att vara lite längre på de platserna.