Nyttig frukost- Så börjar du dagen på rätt sätt!

Alla vet att frukosten sägs vara den viktigaste måltiden på dagen. Jag har själv delade meningar om detta. Visst tycker jag att frukost är riktigt gott och ett otroligt bra sätt att få i sig energi för allt som dagen har att erbjuda, men begreppet känns alldeles för brett. Om du äter en chokladkaka och en muffins till frukost skulle jag inte säga att detta kommer vara dagens viktigaste måltid. För att din kropp ska orka med och för att din hjärna ska fungera optimalt gäller det också att få i sig rätt saker.

Att skapa en nyttig frukost kan kännas jobbigt när man är morgontrött och bara vill tillbaka till sängen, men jag har några riktigt bra tips och recept att dela med mig av. Sanningen är att du till och med kommer hinna shoppa tavlor på deseniooutlet.se innan du går iväg till ditt arbete. Du får således inte bara ett snyggt inrett hem, utan frukost på köpet.

Snabba och hälsosamma frukostalternativ

Din frukost ska kunna hålla dig mätt fram till lunch och därför är det viktigt att den också består av mättande och hälsosamma livsmedel.

1. Bananpannkaka

Bananpannkakor kräver endast två ingredienser och går på några sekunder att tillaga. Om du vill kan du även tillsätta lite proteinpulver. Blanda en mosad banan med två ägg, stek som en vanlig pannkaka och toppa med vad du vill.

2. Overnight Oats

Det här är en frukost som du kan fixa dagen innan och låta stå över natten, därav frukostens namn. Overnight oats är egentligen bara havregrynsgröt, men räknas som raw food. Du blandar en deciliter havre med valfri vätska och låter det sedan stå över natten. Eftersom gröten inte värms upp kommer alla härliga vitaminer att finnas kvar.

3. Zoats

Zoats är ytterligare en frukosttrend som nästan går hand i hand med overnight oats. Även här kommer du att använda dig av havregryn, men det finns en ingrediens till som du kanske inte hade räknat med. I zoats kommer du också att tillsätta zucchini. Otippat, eller hur? Gröten lämpar sig bra för den som vill hålla sig mätt länge och smakar grymt gott med skivad banan på toppen.

4. Smoothie

Smoothies är alltid välkomna i samband med frukostar, åtminstone om du frågar mig. De går fort att göra och du kan variera drycken i det oändliga med ingredienser till alla möjliga färger och former. Om du vill hålla dig mätt bättre och längre så se till att tillsätta havregryn. Skapa en smoothie av färska bär, ruccola, grönkål eller vad helst du föredrar. Jag rekommenderar att du använder dig av en bra stavmixer för att se till så att allt blandas ordentligt.