Min morgonrutin och hur jag slipper mörka ringar under ögonen

Jag har fått några frågor om jag inte kan visa min morgonrutin när det gäller skönhet och hudvård. Självklart kan jag göra det! För mig är det viktigt att ha gott om tid på morgonen för att inte behöva hoppa över några steg i min rutin. Jag går hellre upp lite extra tidigt för att hinna vakna till liv och se fräsch ut, än att behöva jäkta iväg till jobbet med sömnen kvar i ansiktet.

Bli kvitt mörka ringar

Det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att gå ut till kylskåpet. Där förvarar jag den riktigt bra jade-rollern som är min räddning på morgonen! Jag har den i kylen för att den ska bli riktigt kall, då ger den bäst effekt på ett sömndrucket ansikte. Jag rollar ansiktet med den samtidigt som jag gör kaffe och kollar sociala medier en stund. Den är så sval och man riktigt känner hur puffighet och mörka ringar under ögonen försvinner. Det är ett fantastiskt sätt att vakna till liv på morgonen!

Produkter i rätt ordning

När jag känner att ansiktet vaknat till går jag in i badrummet och tvättar mig ordentligt. En fräsch rengöring och avsluta med ansiktsvatten är perfekt på morgonen. Efter att jag försiktigt torkat mig med en mjuk handduk är det dags för kräm-ritualen. Först serum, sedan fuktkräm och till sist primer. Det är så viktigt att detta görs i rätt ordning, annars har det ingen effekt alls! Serum förbereder ansiktet och gör det mottagligt för fukt. Ansiktskrämen ger fukt, och till sist kommer primer som slätar ut så väl porer som fina linjer. Dessutom fäster sminket extra bra med primer som grund.

Ta hand om huden under dagen

Jag tycker att det är viktigt att tänka på sin hud hela dagen, inte bara under hudvårdsrutinen på morgon och kväll. Jag har alltid med mig face mist och blotting papers för att kunna fräscha upp mitt ansikte när jag är ute och flänger under dagen. Med misten ger jag extra fukt och blotting papers används för att ta bort överflödig glans från ansiktet. Två produkter som räddar mig dagligen!