Digital hälsocoach på armen

För att bibehålla en god hälsa gäller det att ta många aktiva beslut i vardagen och att påminna sig själv om att träna och äta rätt. En pryl som har gjort det mycket roligare är aktivitetsarmbandet som på ett enkelt sätt påminner dig och också hjälper dig att hålla koll på träningen.

I strävan mot en hälsosam livsstil kan det ibland vara svårt att veta vad man gör och hur mycket det påverkar hälsan. Med ett smidigt aktivitetsarmband kan du inte bara hålla koll på hur mycket du rör dig varje dag utan också hur din kropp fungerar i vila. Många modeller mäter din aktivitet både dag och natt och du kan få reda på hur dina aktiviteter på dagen påverkar sömnkvaliteten och vice versa. Du kan även ställa in påminnelser så att du inte missar något viktigt som du ska göra.

Peppande statistik och program

Aktivitetsarmbandet är som en digital träningskompis eller coach som peppar dig och ser till att du kommer i form. De flesta aktivitetsarmband synkas till din smartphone och kan via den visa statistik i form av kurvor, till exempel hur din puls har sett ut under dagen. Många modeller har olika program som man kan aktivera, till exempel kan klockan påminna dig om att röra på dig med jämna mellanrum. Ett aktivitetsarmband är också väldigt bra för att kunna träna på ett bättre sätt. Tack vare att aktivitetsarmbandet mäter pulsen så vet du vilken ansträngningsnivå du befinner dig på. Det underlättar när du vill ägna dig åt så kallad pulsträning. Det går också ofta att ställa in pulsklockan efter vilken aktivitet du gör så att du kan få feedback som är direkt relaterad till det du gör, till exempel promenader, yoga eller löpning.