Ny mat – ny livsstil

Tidigare berättade jag om att det var dags för mig att ändra kosten och jag vill nu göra en liten uppdatering om hur det har gått. Jag började med att städa ur kylskåpet och inkluderade då även frysen och skafferiet. De produkter som fortfarande var fullt ätbara skänkte jag bort (hittade en grupp på Facebook som gärna tog emot mat) och resten slängde jag. Jag trodde jag skulle stå där helt utan mat, men det visade sig att jag hade en hel del bra produkter hemma ändå.

Efter rensningen var det dags att fylla på. Eftersom jag inte har tillgång till bil så valde jag att beställa hem mat till dörren. Det kändes dessutom roligare att shoppa online än att besöka en fysisk butik. Jag valde alla typer av grönsaker som jag visste att jag tyckte om, men även en del livsmedel som jag aldrig tidigare testat. Om jag ska ändra livsstil helt är det viktigt att också lära sig nya smaker, så att man inte tröttnar och faller tillbaka.

Två veckor sedan start

Nu har det alltså bara gått två veckor sedan jag började med min nya livsstil så jag kan väl egentligen inte uttrycka mig alldeles för mycket. Det jag däremot märker av är att jag är betydligt piggare och orkar mer på både jobbet och på träningen. Jag somnar inte i soffan efter middagen längre och tror även att byxorna sitter lite lösare än tidigare (eller så är det bara önsketänkande). Hittills har det alltså gått väldigt bra och jag känner mig motiverad att fortsätta för varje dag som går. Vanligtvis hade jag gett upp vid det här laget, men eftersom jag har förberett mig med massor av nyttiga recept så behöver jag inte förlita mig på min egen fantasi. När det kommer till hälsosam mat är den nämligen obefintlig, så recept är ett måste för mig!