Bloggar om livsstil och hemmet

Idag är det populärt att tjäna pengar på nätet. Ett av de främsta sätten att tjäna pengar online är att blogga. I sin tur har en mängd olika typer av bloggar vuxit fram. Dessa bloggar brukar dock fokusera på en mängd olika typer av ämnen. En del fokuserar på resande medan andra fokuserar på bloggar om hemmet. Det kan exempelvis röra sig om att man fokuserar på att blogga om hur man sköter sitt hem, hur ofta man städar och olika typer av inredning. Andra typer av livsstilsbloggar brukar också behandla ämnen som träning och hälsa. Livsstilsbloggarna spelar en stor roll i dagens samhälle och det är något som alla har läst någon gång. Exempelvis hade till och med Megan Markle en livsstilsblogg innan hon gifte sig. Denna artikel kommer därför diskutera olika typer livsstilsbloggar, framförallt med fokus på hemmet.

[IMAGE=ed6SdifDA4Ag.jpg]

Bloggar om städning

[IMAGE=d9Y7rpfCsvQP.jpg]

Ett spännande ämne inom hemmet är städning. Som bloggare inom detta ämne kan man diskutera olika typer av metoder för att städa på ett effektivt sätt. Det kan exempelvis röra sig om hur man ska tänka när man dammar av en hylla och dammsuger. Dessa tips kan i sin tur vara viktiga att ha i åtanke om man städar inför att ha en fest eller om man känner sig stressad på grund av att det var ett tag sen man städade sist.

Något som blivit populärt den senaste tiden inom bloggvärlden är att bloggaren gör en recension på olika bolag. Inom detta fall kan det vara så att bloggaren exempelvis gör en recension om flyttstädning i Lund och väljer ut flera bolag att pröva. Därefter kan bloggaren lista dessa och rekommendera till läsarna vilka som gjorde bäst jobb. Detta kan också göra att olika städbolag får bra publicitet och möjligen också fler kunder.

Bloggar om livsstil och inredning

Ett annat populärt ämne inom hemmet är inredning. Exempelvis kan det handla om olika typer av färger eller teman som bloggaren presenterar genom både text och bilder. Därefter brukar också läsarna ge sina åsikter genom kommentarer på bloggen. På så sätt brukar bloggaren vara väldigt nära sina läsare och ofta finns det också utrymme för att byta idéer.

Dessa typer av inredningsbloggar har blivit väldigt populära de senaste åren. Exempelvis har Expressen listat de 15 bästa inredningsbloggarna i Sverige. I sin tur brukar ägarna av bloggarna leva på pengarna som de tjänar genom bloggandet. Det har till och med blivit så pass populärt att hemsidor som Metro Mode har bloggar inom just dessa kategorier, nämligen livsstil och inredning.

En av de som lyckats bra med sin inredningsblogg är Emelie Ekman som startade bloggen vid namn 34 kvadrat. I sin blogg visar hon hur hon inredde sin lägenhet som endast var 34 kvadratmeter stor. Eftersom många numera bor i mindre lägenheter så var hennes blogg stor inspiration för många svenskar