Min absolut bästa resa

Att bege mig ut i världen och upptäcka nya platser måste vara det absolut bästa jag vet. Genom åren har jag haft möjlighet att se och uppleva platser som jag inte visste fanns, vilket har varit otroligt givande. Jag är nog inte ensam om att gilla att resa. Landet Sverige kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, men på senare år har jag börjat fundera på om det är här jag verkligen hör hemma. Inte för att jag vet vilket annat land jag skulle känna mig mer hemma i. Jag gissar att jag bara är en sådan som vill befinna mig på resande fot. Det är då jag mår som bäst.

Min absolut bästa resa genom åren måste ha varit när jag, tillsammans med min bästa väninna och ytterligare en vän till henne, begav oss iväg till Thailand. Många skulle nog säga att det är en kliché att resa till landet och att det nu är så många turister där att man lika gärna kan jämföra det med Grekland, Turkiet eller vilket annat charterland som helst. Jag kan dock inte hålla med. Att komma till Thailand var som att hitta en gömd skatt på jorden. Människorna är vänliga, artiga och kulturen är fantastisk. Maten är smakrik, unik och naturen går inte ens att beskriva.

Det gäller att hitta guldkornen

Visst kan det vara kul att gå på platser dit många turister vallfärdas, men det är betydligt roligare att besöka ställen som inte är lika upptäckta. Du vet, sådana som bara lokalbefolkningen vet om. Landet består av otroligt många små öar och det finns 8 av dessa som bara är ett måste om du planerar att resa till Thailand. I de flesta fall går det utmärkt att ta sig runt med hjälp av båt och då har du också möjlighet att se mycket mer på vägen. Här nedan listar jag mina 8 favoriter från Thailand.

1. Koh Tao

2. Koh Samui

3. Koh Pha Ngan

4. Koh Phi Phi

5. Phuket

6. Koh Lanta

7. Koh Chang

8. Koh Samet

Okej! Jag är fullt medveten om att ett flertal av dessa öar är paradis för turister och backpackers, men man behöver inte stanna på ön:s mest turisttäta platser. Om man kan, och vågar, så beger man sig längre in på ön. Ett bra sätt att få se mer av Thailand är att ta hjälp av lokalbefolkningen. Det är inte alla som kan engelska, men ändå tillräckligt många för att du ska kunna fråga om hjälp. Kom ihåg att kulturen skiljer sig väldigt mycket från hur vi är och beter oss i Sverige. Se därför till att du alltid är artig när du talar med en Thailändare och att du visar respekt.