Filippinerna – ett måste!

Ett land som jag själv inte har haft möjlighet att besöka ännu, men som jag verkligen längtar till, är Filippinerna. Filippinerna har blivit det nya heta! Förr var det främst Thailand som gällde, men Filippinerna har nu intagit första platsen på listan över populära länder. Jag har förstått att det finns otroligt många fördelar med att resa hit. Inte bara för att landet är mycket vackert och har en otrolig natur, utan för att det också är mycket billigare än många andra alternativ i Asien.

När det kommer till längre och mer omfattande resor rekommenderar jag alltid att man försöker resa på egen hand. Med det menar jag att man bokar flyg och hotell på egen hand och separat. På så sätt kan man få ner kostnaderna ännu mer, även om det kanske kräver lite mer efterforskning.

Även om jag inte har varit i Filippinerna ännu så har jag hunnit göra en hel del efterforskning om landet. I detta inlägg kommer du alltså att kunna läsa om allt från hotell, platser att besöka till sevärdheter.

Vi börjar med sevärdheterna…

Sevärdheter – Kawasan Falls, Chokladkullarna, Pinatubo, El Nido, Palawan, Boracay, San Agustin-kyrkan i Manila, Ilocos, Surigao, Boho och Banaues risterrasser.

De mest besökta platserna i landet – Banaue, Malapascua, Palawan, Boracay, Bohol & Panglao, Cebu, Davao, Manila, Coron, Mactan, Oslob, Boracay, Lake Sebu, Tagaytay, Vigan, Ilocos, Kalanggaman Island, Cordilleras och Camiguin.

Är det svårt att resa till Filippinerna?

Jag skulle inte säga att det verkar vara speciellt svårt att resa till Filippinerna, men det tar lång tid så du bör räkna med att vara på resande fot i mellan 18-24 timmar. Dessvärre kommer du inte att kunna hitta några direktflyg från Sverige till Filippinerna, utan här är det mellanlandning som gäller. Jag har dock aldrig sett mellanlandningar som ett problem, utan mer som något som faktiskt kan vara rätt skönt. När man har suttit på ett flyg i över 10 timmar kan man mycket väl behöva sträcka på benen. Dessutom kommer mellanlandningar att göra så att du har möjlighet att uppleva ytterligare ett land på köpet.

Mellanlandningar till Filippinerna sker vanligtvis i Bangkok, Hong Kong, Dubai, Qatar eller Amsterdam, men visst kan andra varianter förekomma. Vill du göra resan till en upplevelse i sig så ser du till att stanna ett tag i mellanlandningslandet!