Bloggar om olika livsstilar

Genom att internet blivit väldigt populärt så har olika typer av bloggar vuxit fram och blivit starka. En del bloggar fokuserar på träning och kost, medan andra fokuserar på olika typer av tekniska produkter. Men den senare tiden så har olika typer av livsstilsbloggar blivit populära. Därför kommer denna artikel gå igenom ett par olika teman på livsstilsbloggar.

Bloggar med fokus på vardagen

När det kommer till vardagliga bloggar så brukar dessa oftast kombineras med olika personliga berättelser. En del bloggare skriver exempelvis kring vardagen och hur sjukdomar som artros påverkar en i vardagen. Detta kan vara väldigt lärorikt, framförallt då människor som har artros kan ha en helt annan syn på livet. En del påverkas nämligen väldigt kraftigt av artros genom både stelhet och belastningssmärta. Genom att läsa dessa typer av bloggar får man möjlighet att se saker från ett annat perspektiv, och därefter möjligen uppskatta sitt egna liv mer.

Blogg med fokus på olika aktiviteter eller livsstilsval

En annan typ av livsstilsblogg är de som fokuserar på olika aktiviteter eller livsstilsval. Ett bra exempel på dessa är att många svenska studenter väljer att åka jorden runt efter dom har gått ut gymnasiet. Detta brukar kallas för ett friår och för att kunna klara av friåret ekonomiskt sett så brukar många försöka tjäna pengar på att resa och skriva om sin resa på en blogg.

En del som reser efter studenten väljer att åka till populära platser som exempelvis Thailand och Singapore. Men de bloggarna som ofta klarar sig bäst är de som skriver om mer unika resor, exempelvis de som liftar genom Iran eller tar tåget genom Ryssland. Dock så finns det en del bloggar som också lyckas med att fokusera på lyxresmål, exempelvis Dubai och andra länder med kritvita stränder.