Inredning – Stor förändring med små medel

Det finns mycket man kan göra för att förändra sitt hem. Vissa projekt kräver stora kostnader och mycket tid för att de ska bli bra. Andra kräver nästan ingenting. Att inreda och ha det fint hemma är något som de allra flesta vill uppleva, men hur ska man skapa en stor förändring om man har en liten budget? Det är inte alla som vill eller kan lägga ut stora summor pengar på inredning, men sanningen är att det inte behövs. Här kommer du att få läsa om ett flertal sätt som du kan gå tillväga för att förändra hemmet.

[IMAGE=femA2IdlI2Wb.jpg]

Textilier – Med tyger kan man göra väldigt mycket och skapa stor förändring. Det positiva är att tyg dessutom kan köpas billigt. Använd dig t.ex. av gardiner, nya överdrag till kuddarna i soffan, filtar och plädar. Det kan även handla om att du köper ett nytt överkast till sängen eller byter ut handdukarna i badrummet.

[IMAGE=cuZrfFeNgdI2.jpg]

Detaljerna gör allt – Visst kan det vara kul att köpa en ny soffgrupp eller matgrupp, men det är knappast det du behöver för att ändra stilen i ditt hem. På internet kan du hitta dekorationer och inredning med unika designer och stilar som passar i alla typer av hem. Det kan handla om en ny lampskärm till lampan i vardagsrumsfönstret, en duk, ljusstakar och mycket mer.

Dekorplast – Dekorplast kan även gå under namnet självhäftande plast eller kontaktplast. Plasten kommer i alla möjliga färger och med olika utseenden. Du kan köpa plast som ser ut som äkta trä, marmor eller tegel. Plasten fäster du enkelt på allt från kakel, bänkskivor, bord eller vad helst du vill klä om. Den sitter mycket hårt och håller även för rengöring med såpa.

Second hand – Vill du inte spendera mycket pengar på din nya inredning ska du absolut kolla in second hand butikerna där du bor. I butikerna kan du hitta allt från unika möbler, till tavlor och lampor. Det finns även speglar, stolar, fåtöljer och mycket mer.

Måla om i hemmet

Det finns få saker som är lika billiga som målarfärg och målarfärg är ett av de bästa alternativen för den som vill förändra i sitt hem. Med rätt typ av färg kan du måla allt från snickerier till dörrar, köksluckor, väggar och tak. För den som önskar kan du även måla om gamla och tråkiga möbler. På internet finns det mängder med olika förslag och bilder från människor som har gjort sina egna projekt. Den tråkigaste byrån är målad i de vackraste kulörer och träknopparna har bytts ut till beslag i guld. Är det svårt att komma igång kan du med fördel hämta inspiration från just sådana sajter eller inredningsbloggar. Det finns mycket du kan göra som inte tömmer plånboken!