Träning mot ångest, stress och depression

Visste du att du faktiskt kan bota ångest, stress och depression med annat än läkemedel? Jo, det är helt sant och det bästa är att botemedlet är helt kostnadsfritt. Det enda du behöver är lite motivation och en träningsform som du verkligen gillar. Det är nämligen träningen som har den positiva effekten på vår mentala hälsa som du bör satsa på.

Många människor är redan medvetna om att träning gör oss lyckligare. Det är tack vare att endorfiner frisätts i vår kropp som vi känner denna känsla och som får oss att bli mycket mer avslappnade. Det är viktigt att man är medveten om att psyke och hälsa faktiskt hänger ihop för att man ska förstå det starka sambandet som psykisk och fysisk hälsa har.

Vissa träningsformer sägs vara bättre än andra för att bota psykiska problem eller åtminstone lindra dessa. Här nedan har jag listat tre stycken träningsformer som sägs vara riktiga bomber för den som vill må bättre psykiskt, samtidigt som den fysiska hälsan kommer att förbättras radikalt. Om du inte finner någon av dessa intressanta nog så kan du säkerligen testa en annan träningsform som du uppskattar mer. Det viktigaste är att du rör på dig och detta är bara exempel!

Löpning – Det finns många positiva fördelar med att löpa. Många är medvetna om att löpning ger oss bättre kondition och även mindre risk att drabbas av t.ex. hjärt- och kärlsjukdomar. Löpning är också en bra träningsform för mycket mer än det fysiska. När du springer så kommer din kropp att utsöndra många olika substanser i kroppen. Bland annat är det dopamin, serotonin och endorfin.

Skogspromenader – Naturen sägs ha en mycket positiv inverkan på vår psykiska hälsa. Genom att promenera i skogen blir du inte bara lugnare och mindre stressad, du får även motion och rör på dig. Våga avvika från vägen och klättra lite om du vill.

Yoga – Yoga sägs vara en träningsform som är utmärkt för den som vill bli av med problem som depression, ångest och till och med ilska. I yoga får du både träna kroppen i sig och fokusera mycket på andningen. När du lär dig att andas rätt så kommer både ditt psyke och din kropp att känna ett mycket större lugn.