Nu ska jag ändra min kost

Idag stod jag och tittade in i kylskåpet. Orsaken till att jag tittade in var för att jag letade efter något gott att äta, vilket jag gör sådär 4-6 gånger om dagen. Hur kommer det sig att man tror att man kommer hitta några nya livsmedel på plats bara för att man kollar en extra gång?

Nå ja, nu är det inte godsaker som jag ska tala om, utan dåliga vanor. Det är helt klart en dålig vana att jag ständigt letar efter godsaker eller chips att stoppa i munnen. Detta har resulterat i att jag småäter alldeles för mycket, vilket i sin tur leder till en obalans i kroppen och viktökning som jag inte uppskattar.

Ny livsstil

Planen är nu alltså att ändra kosten helt. Inte bara för stunden, utan faktiskt förändra hela min livsstil. Jag är trött på att maten jag äter inte ger mig den energi och de vitaminer som jag behöver, utan att den istället bara ger mig en tillfällig tillfredsställelse som sedan övergår till ångest. Ångest för att jag har ätit för mycket, ångest för att jag rensade hela kakpaketet eller ångest för att magen hänger över byxkanten.

Det finns många fördelar med att se över kosten och därför vill jag också rekommendera dig att göra samma sak. Titta i ditt skafferi, kylskåp och frys. Är maten som finns där hälsosam och kommer den att tillföra positiva effekter på din kropp eller är den egentligen bara god, men totalt onyttig? Det enklaste sättet att komma igång är att börja med att rensa ut allting. Släng dock inte bort maten som fortfarande är fin och färsk. Det finns många behövande som du kan skänka till istället!