Kosttillskott – den nya trenden

2018 måste ha varit det år då försäljningen av kosttillskott gick bättre än någonsin. På tidningar, i sociala medier och på bloggar kunde man läsa om alla de olika kosttillskotten som användes i olika syften. Främst var det proteinpulvret som det talades om, men även macca, BCAA och många andra tillskott var riktigt heta.

Forskare och läkare menar att man inte är i behov av kosttillskott om man äter en bra och balanserad kost, vilket troligtvis stämmer. Kosttillskott är dock riktigt bra att använda sig av om man går på en strikt diet och inte vill förlora muskelmassa eller om man helt enkelt inte får i sig alla vitaminer och mineraler från den dagliga kosten. Jag har själv börjat med proteinpulver den senaste tiden. Jag hamnar i den kategori av människor som inte tycker det är speciellt gott, men som ändå använder sig av det på grund av alla de fina egenskaperna som pulvret har.

Du väljer naturligtvis själv om du vill använda dig av kosttillskott i din vardag eller inte. Alla kosttillskott har inte med träning att göra. Vissa är till för att förbättra hud, hår och naglar exempelvis – andra tillför D-vitamin eller liknande.